Ficăţei de pui cu nuci

Ficăţei de pui cu nuci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g ficăţei de pui
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
Pentru sos:
  • 200 g nucă măcinată
  • 300 ml supă de pui
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 ardei copţi
  • 1 lingurita miere
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

 Ficăţeii de pui cu nuci sunt gata în numai o oră şi sunt absolut delicioşi. Încearcă această reţetă simplă!

1.   Se spală ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se scurgă. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt, se bagă în cuptor şi se rumenesc.

2.   Se pregăteşte sosul. Se taie nucile mărunt şi se coc 5-6 minute în cuptor. Se topeşte untul si se amestecă bine cu nucile, cu mierea, cu ardeii copţi tocaţi mărunt şi zeama de supă.

3.   Se adaugă sare şi piper, după gust, şi, după ce s-au făcut ficăţeii, se acoperă cu sosul.

4.   Se mai lasă 5-10 minute în cuptor cât să se rumenească şi se servesc ornaţi cu pătrunjel verde.

Evaluează