1. Pentru început, se iau vinetele, se curăţă de coajă,se taie rondele, se condimentează cu sare şi se pun să se scurgă într-o sită de plastic.
2. Separat, se pregătesc bucăţile de file, se spală, se şterg cu un prosop absorbant şi se înfăşoară în baconul crud uscat. Se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat, cu foaie de dafin, se stropesc cu ulei, vin şi oţet şi se bagă în cuptor.
3. Se curăţă usuroiul, se taie feliuţe şi se condimentează cu sare şi oţet balsamic. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se iau feliile de vinete şi se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se adaugă piureul de roşii şi usturoiul. Se călesc la foc mic şi se lasă să scadă.
4. După ce s-a rumenit şi macroul, se scoate şi se aşază pe pat de vinete cu sos de roşii şi usturoi. Se serveşte ornat cu frunzuliţe de cimbru.