File de macrou învelit în bacon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 4 fileuri de macrou
  • 100 ml vin dulce
  • 2 lingurite oţet balsamic
  • 1 lingurita oţet de mere
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 8 felii bacon crud uscat
Pentru sos şi garnitură
  • 100 ml piure de roşii
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 vânătă mare sau 2 mici
  • asmăţui
  • cimbru proaspăt
  • 3-4 lingurite ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Pentru început, se iau vinetele, se curăţă de coajă,se taie rondele, se condimentează cu sare şi se pun să se scurgă într-o sită de plastic.
2. Separat, se pregătesc bucăţile de file, se spală, se şterg cu un prosop absorbant şi se înfăşoară în baconul crud uscat. Se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat, cu foaie de dafin, se stropesc cu ulei, vin şi oţet şi se bagă în cuptor.
3. Se curăţă usuroiul, se taie feliuţe şi se condimentează cu sare şi oţet balsamic. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se iau feliile de vinete şi se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se adaugă piureul de roşii şi usturoiul. Se călesc la foc mic şi se lasă să scadă.
4. După ce s-a rumenit şi macroul, se scoate şi se aşază pe pat de vinete cu sos de roşii şi usturoi. Se serveşte ornat cu frunzuliţe de cimbru.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului