File de peşte cu cartofi natur

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g file de ştiucă, şalău sau alt peşte alb
  • 1 lămâie
  • 1-2 linguri făină pentru tapetat peştele
  • 150 g ulei pentru prăjit
  • sare şi piper
  • 1-2 legaturi pătrunjel verde
  • 1 legatura mărar
  • 800 g cartofi
  • lămâie şi verdeaţă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Peştele se spală şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet absorbant.

2. Se taie bucăţi, se stropeşte cu zeama de lămâie şi se lasă la frigider 5 minute.

3. Separat se curăţă cartofii, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, apoi se scurg de apă, se pune untul şi verdeaţa şi se amestecă foarte uşor ca să nu se zdrobească.

4. Peştele se dă cu sare, apoi se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se aşază într-un vas termorezistent. Dacă doriţi, puteţi să băgaţi peştele la cuptor, împreună cu cartofii, iar pentru un aspect plăcut şi un gust deosebit, presăraţi puţin caşcaval pe deasupra şi îl lăsaţi 5-10 minute până se topeşte.

5. Se serveşte cald cu lămâie şi ornat cu pătrunjel şi mărar verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa