File de păstrăv la grătar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 păstrăvi
  • cimbru
  • sare
  • piper alb
  • piper roşu
  • 6 căţei usturoi
  • 400 g roşii cherry
  • 2 foi de dafin
  • 2 lămâi
  • 2 baghete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • boia dulce
  • 2 căţei usturoi
  • busuioc
  • beţe pentru frigărui

Mod De Preparare

  1. Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui.
  2. Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în frigider şi se lasă să se macereze.
  3. Între timp, se spală roşiile, se înţeapă cu o furculiţă şi se condimentează cu sare.
  4. După ce s-a încins grătarul, se pun frigăruile la făcut. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, la intervale foarte mici de timp, ca să se pătrundă uniform. Se pun şi roşiile pe grătar şi, după ce s-au copt, se lasă la răcit într-o farfurie.
  5. Baghetele se taie pe jumătate, se pun la prăjit, apoi se condimentează cu sosul făcut din ulei de măsline, boia, usturoi pisat şi busuioc.
  6. Frigăruile se servesc împreună cu roşiile ornate cu cimbru verde sau uscat şi frunzuliţe de pătrunjel verde şi cu baghetele condimentate.
Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte