Filé de şalău cu salată de pătrunjel

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g filé de şalău
  • 2-3 legaturi pătrunjel
  • zeama de la 2 lămâi
  • sare
  • 2 ardei capia
  • piper boabe şi măcinat
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • 1 lingurita zahăr

Mod De Preparare

1. Se spală bucăţile de şalău, se condimenteză cu sare şi puţin piper, se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, la frigider.
2. Separat, se alege pătrunjelul, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă cu ardeiul tăiat feliuţe, cu sare, zahăr, piper şi se stropeşte cu zeama de lămâie, uleiul de măsline şi oţetul balsamic.
3. Între timp, se pune grătarul să se încingă şi se unge cu puţină grăsime sau cu ceapă. Se pun apoi pe grătar fileurile de şalău. Se întorc la intervale de 5-8 minute, ca să se pătrundă uniform. După ce s-au rumenit, se iau cu paleta, ca să nu se rupă şi se pun pe un platou.
4. Fileul de şalău se serveşte cu salata de pătrunjel și ardei capia. Se ornează cu lămâie şi piper.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete