File de şalău cu salată de sfeclă roşie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 bucati file de şalău
  • 3 ouă
  • sare
  • 150 g pesmet
  • 800 g sfeclă roşie
  • 1 hrean
  • 200 ml ulei
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet
  • 1 lingurita zahăr

Mod De Preparare

1. Pentru început se spală sfecla şi se pune la fiert în apă cu sare la foc potrivit.

2. Între timp se pregăteşte peştele, se porţionează şi se condimentează cu sare. Separat, se bat ouăle cu puţină sare, se pune pesmetul pe o farfurie plată şi se trec bucăţile de peşte prin pesmet, ou, după care se pun la prăjit în uleiul încins, 3 minute pe o parte şi 3 minute pe cealaltă parte. Se scot din tigaie şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

3. Se verifică sfecla dacă s-a fiert, se scoate din apă, se lasă să se răcească şi se dă prin răzătoarea mică. Se curăţă hreanul şi se rade şi el pe răzătoarea mică. Se amestecă hreanul cu sfecla, cu 2 linguriţe de ulei de măsline, sare, o linguriţă de zahăr şi puţin oţet şi este gata şi salata de sfeclă roşie.

4. Salata se serveşte cu peştele pane, iar peste peşte se pune lămâie după preferinţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor