Flan de morcovi

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g morcovi
  • 300 g spanac congelat
  • 1/2 conopidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 70 g unt
  • 60 g parmezan ras
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi:

1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi se lasă
apoi la scurs.

2. După ce s-au fiert, morcovii şi conopida se transformă în piureuri care se pun pe foc, separat cu 20 g de unt, inclusiv cu spanacul bine scurs. Se lasă apoi cele trei piureuri la răcit şi apoi se adaugă în fiecare câte un gălbenuş şi 20 g parmezan (sau caşcaval).

3. Formele de copt sau pahare mai groase se ung cu restul untului şi se aşază în straturi cele trei piureuri.

4. Se pun formele într-un vas mai mare cu apă şi se fierb aşa la bain-marie, la cuptor, pentru 30 de minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.