Foi cu caramel

Foi cu caramel

Ingrediente

Pentru 6 foi:
  • 225 g unt
  • 300 g zahăr
  • 8 gălbenuşuri
  • 180 ml lapte
  • 275 g făină
  • 7 g praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 fiolă subţire esenţă vanilie
Pentru caramel:
  • 400 g zahăr pudră
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 40 g unt
Pentru decor:
  • 100 g nucă măcinată

Mod De Preparare

Dacă îţi plac prăjiturile cu caramel, trebuie să încerci şi această reţetă delicioasă de foi cu caramel!

1.  Pentru foi, se amestecă făina, praful de copt şi sarea, iar untul cu zahărul se freacă bine. Apoi în unt se pune câte un gălbenuş pe rând, amestecând după fiecare. Se pune vanilia şi apoi, alternativ, făina şi laptele. Se amestecă bine şi se împarte aluatul în 6 părţi. Se unge vasul de copt şi se tapetează cu făină, se toarnă o parte şi se coace 15 minute. O foaie bine coaptă trebuie să fie uşor uscată. Se lasă apoi 10 minute să se răcorească în tavă, se scoate şi se procedează în continuare la fel pentru celelalte foi.

2.  Numai după ce toate foile s-au copt şi sunt răcite, se prepară crema caramel, pentru care zahărul se topeşte într-o crăticioară. Înainte să devină foarte închis la culoare, se adaugă frişca şi se amestecă mereu pentru a topi zahărul. Se trage de pe foc, se pune untul, se amestecă şi se pune la foc mic pentru un minut.

3.  Într-o tavă, se aşază o foaie se repartizează puţin caramel (cu grijă să ajungă pentru toate foile şi decor) şi se continuă alternarea foilor şi a cremei. Peste ultima foaie se toarnă restul de caramel şi se lasă de pe o zi pe alta într-un loc răcoros. După gust, se poate servi prăjitura presărată cu nucă măcinată.

Evaluează
Alte rețete