Foi cu suc de roşii

Foi cu suc de roşii

Ingrediente

Pentru foi:
  • 500 g făină
  • 12 linguri suc de roşii
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 plic bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare
Pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahăr
  • 150 g nuci

Mod De Preparare

Ai făcut vreodată prăjituri cu suc de roşii. Vei vedea că merită tot efortul. Vezi cum se face foile cu suc de roşii după o reţetă simplă!

1.  Pentru aluat, sucul de roşii, sarea, oul și uleiul se amestecă şi apoi se pune şi zahărul. Se amestecă bine şi se pun făina și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă uşor şi, când aluatul începe să prindă formă, se frământă puţin pentru a obţine un aluat omogen. Se împarte aluatul în patru şi se întind 4 foi cu sucitorul. Fiecare foaie se coace pe dosul tăvii de aragaz pentru 5 minute.

2.  Pentru cremă, se mixează mascarpone cu zahărul pentru a obţine o cremă fină în care se adaugă nucile bine mărunţite.

3.  Pe un platou drept se aşază alternativ foile şi crema. Se glazurează sau nu, după gust. Prăjitura se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie.

Evaluează
Alte rețete