Empanadas cu piersici și cocos – incredibil cât de simplu se prepară!

Empanadas cu piersici și cocos - incredibil cât de simplu se prepară!

De Bianca Prangate,

Ingrediente

Aluat
  • 350 g făină albă
  • 150 g unt cu cel puțin 82% grăsime rece
  • 50 g zahăr
  • 40 ml apă rece
  • 3 g sare
  • 1 ou
Umplutură
  • 6 piersici coapte mari
  • 400 g zahăr brun
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 bețișor de scorțișoară

Mod De Preparare

Empanadas cu piersici și cocos – niște mini-plăcinte tropicale, aromate, populare mai ales în țările latine, pe care le poți face ușor acasă.

Empanadas sunt niște plăcințele originare din Spania, foarte populare în bucătăriile din Spania, Portugalia, America Latină, Sicilia, Indonezia și nu numai. Numele de „empanadas' se traduce ca „îmbrăcat în pâine', provenind de la cuvântul „empanar' din regiunea Galicia, din Spania.

Cele mai multe empanadas sunt umplute cu carne și legume, dar există și variații dulci ale acestora, care înlocuiesc umluturile sărate cu unele numai bune de desert: ciocolată, dulceață de lapte, fructe. Noi ne-am îndrăgostit de empanadas cu piersici și cocos.

Iată cum poți pregăti empanadas cu piersici și cocos din ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în bucătărie:

  • Făina se cerne într-un bol și se amestecă cu sarea și zahărul.

  • Se adaugă untul rece tăiat în cubulețe.

  • Aluatul se amestecă bine, până compoziția devine nisipoasă.
  • Se adaugă și oul, frământând până acesta se încorporează.
  • Apa rece se toarnă treptat, până se leagă bine aluatul.
  • Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se lasă o oră la frigider.
  • Piersicile se taie cubulețe.

  • Într-o oală se pune laptele de cocos, iar peste el se adaugă piersicile, zahărul și bețișorul de scorțișoară.

  • Se lasă la fiert până când compoziția capătă o textură cremoasă, apoi se dă la răcit.
  • Aluatul răcit se întinde cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, astfel încât să aibă o grosime de aproximativ trei milimetri.

  • Se taie forme circulare din aluat, cu diametrul de aproximativ 15 centimetri.

  • Peste fiecare cerculeț se pun vreo două linguri de umplutură, apoi se împăturește.
  • Mini-plăcintele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, unde se lasă aproximativ 30 de minute.
  • Empanadas cu piersici și cocos se servesc pudrate cu zahăr, alături de o cană de lapte, o porție de înghețată sau un iaurt răcoritor.

Foto – Profimedia

Evaluează