1. Carnea se spală, se tapetează cu un şervet absorbant şi se taie cubuleţe de aproximativ 3 cm. Se pun bucăţile de carne într-un castron, peste care se adaugă ceapa tăiată solzişori, foile de dafin mărunţite, rozmarinul, piperul, coaja şi zeama de la o lămâie, zahărul, sarea şi uleiul. Se amestecă bine, apoi se acoperă şi se lasă la macerat, la rece, 2 ore.
2. Pentru sos, se pune iaurtul într-un bol şi se condimentează cu ceapă verde tocată mărunt, mentă şi coriandru. Se amestecă bine şi se lasă la frigider.
3. Bucăţile de carne marinată, o lămâie tăiată felii şi ceapa verde tăiată bucăţi se pun altenativ pe beţele pentru frigărui. Se aşază apoi pe grătarul foarte bine încins şi se coc 10-15 minute, având grijă să se întoarcă de pe parte pe alta.
4. Frigăruile se servesc imediat cu sos de iaurt.