Frigărui cu sos de iaurt

Frigărui cu sos de iaurt

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne macră de miel
  • 1 ceapă
  • 2 foi dafin
  • 3-4 fire de rozmarin
  • 2 lămâi
  • 1/2 lingurita zahăr
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 1 legatura ceapă verde
Pentru sos
  • 400 ml iaurt
  • 1 lingurita mentă tocată mărunt
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 ceapă mică

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se tapetează cu un şervet absorbant şi se taie cubuleţe de aproximativ 3 cm. Se pun bucăţile de carne într-un castron, peste care se adaugă ceapa tăiată solzişori, foile de dafin mărunţite, rozmarinul, piperul, coaja şi zeama de la o lămâie, zahărul, sarea şi uleiul. Se amestecă bine, apoi se acoperă şi se lasă la macerat, la rece, 2 ore.

2. Pentru sos, se pune iaurtul într-un bol şi se condimentează cu ceapă verde tocată mărunt, mentă şi coriandru. Se amestecă bine şi se lasă la frigider.

3. Bucăţile de carne marinată, o lămâie tăiată felii şi ceapa verde tăiată bucăţi se pun altenativ pe beţele pentru frigărui. Se aşază apoi pe grătarul foarte bine încins şi se coc 10-15 minute, având grijă să se întoarcă de pe parte pe alta.

4. Frigăruile se servesc imediat cu sos de iaurt.

Evaluează