Frigărui cu sos picant

Frigărui cu sos picant

Ingrediente

  • 1.2-1.3 kg carne de miel sau de mânzat
  • 2-3 linguri ulei
  • 3-4 mere
  • 250-300 ml suc de roşii
  • 1 lingurita rasă de boia dulce de ardei
  • 1 ardei iute fin tocat
  • 1 lingurita boabe de muştar
  • 1 lingurita rasă cu cimbru uscat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie în cuburi de 2-3 cm. Se dau cu un praf de sare şi piper şi se stropesc cu ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte o jumătate de oră. Merele se curăţă de seminţe şi se taie felii.

2. Pe beţele umede de frigărui se pun bucăţile de carne şi feliile de măr. Se aşază pe grătarul bine încins şi se coc câte 10-15 pe fiecare parte. Se întorc numai când se desprind uşor de pe grătar şi se servesc cu sos picant.

3. Pentru sos, se amestecă sucul de roşii cu boiaua dulce de ardei, boabele de muştar, cimbrul şi, după gust, sare, piper şi ardei iute fin tocat.

Evaluează