1. Castravetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii foarte subţiri. Se pun într-un castron şi se amestecă uşor cu usturoiul pisat cu sare şi frecat cu ulei, iaurtul şi brânza proaspătă. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se lasă la rece până se serveşte.
2. Pentru frigărui, carnea spălată (curăţată de pieliţe şi de grăsime) se dă prin maşina de tocat. Se adaugă o lingură de apă călduţă, o lingură de ulei, boiaua de ardei, usturoiul pisat cu sare şi piperul. Se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se formează 12 perişoare, care se pun pe beţele de frigărui şi se alungesc. Se despart de bucăţi de ceapă şi felii de lămâie. Se ung cu puţin ulei şi se frig câte 7-8 minute pe fiecare parte.
3. Se servesc imediat cu salată şi roşii coapte.