Frigărui pane

De Ileana,

Ingrediente

  • 400 g caşcaval
  • 300 g cârnaţi
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri făină
  • 2-3 linguri pesmet
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 g smântână

Mod De Preparare

1. Se taie caşcavalul cubuleţe de 3-4 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în sferturi, iar ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie bucăţi de 3-4 cm. Cârnaţii se taie rondele. Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper.

2. Se umezesc ţepuşele, apoi se pun alternativ bucăţi de caşcaval, de cârnat, de ardei gras şi ceapă. Se dau frigăruile prin ou, apoi prin pesmet amestecat cu făină şi se prăjesc într-o tigaie bine încinsă cu ulei.

3. Se lasă la scurs pe un şerveţel de hârtie şi se servesc cu smântână.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!