1. Vinetele şi dovleceii se curăţă şi setaie felii mai groase. Se crestează de jur împrejur. Ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. O parte din feliile de vinete se taie în 4 şi se pun pe ţepuşe, alternând cu ceapă şi dovlecel. Se stropesc cu lămâie şi se presară cu sare şi piper. Se pun la rumenit pe grătarul uns, 15 minute, rotindu-le pe fiecare parte.
2. Ardeii se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei, şi se lasă în cuptorul încălzit în prealabil 10 minute, până se poate coji pieliţa. Se taie fâşii (cam 6 bucăţi). Caşcavalul se taie bastonaşe şi se înveleşte cu ardei. Se montează pe ţepuşe, alternând cu usturoi, ceapă, dovlecei, vinete, ciupercuţe. Se dau cu sare şi piper şi se pun pe grătar. Se lasă 15 minute.
3. Sosul se prepară amestecând zeama de lămâie cu ierburile, uleiul de măsline şi condimente după gust.