Friptură în crustă aromată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • o pulpă de miel
  • rozmarin
  • legătură frunze de ştevie
  • piper boabe şi măcinat
  • sare
  • 300 vin alb dulce
  • 4 bucăţi de anghinare
  • 50 ulei de măsline

Mod De Preparare

  1. Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă.
  2. Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de rozmarin. Pulpa de miel se înfăşoară în frunzele de ştevie şi se acoperă cu crenguţele de rozmarin, apoi se lasă la frigider aproximativ 60 de minute.
  3. Între timp, se curăţă şi se spală anghinarea, se opăreşte în apă clocotită, apoi se scoate şi se lasă la scurs. Se desface în bucăţi, care se pun în tavă lângă pulpa de miel. Carnea de miel se stropeşte cu vin, apoi se bagă tava în cuptor şi se lasă la foc potrivit. Se mai stropeşte din când în când carnea cu sosul din tavă. După ce s-a rumenit, se serveşte împreună cu anghinarea.
Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.