Friptură cu sos picant

Friptură cu sos picant

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g carne de mânzat
  • 300 g carne de porc
  • 120 g bacon
  • 1 legatura ceapă verde
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 400 ml vin
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 lingurita oregano
  • 1 ardei iute

Mod De Preparare

1. Carnea de mânzat şi carnea de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune într-un castron şi se lasă la marinat într-un sos făcut din vin, pasta de tomate, oregano, usturoiul pisat, un vârf de linguriţă de sare, piper şi ardei iute fin tocat. Se pune la rece şi se lasă la marinat, minim 2 ore.

2. Baconul tăiat cubuleţe se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă ceapa verde tăiată rondele, se amestecă şi se căleşte uşor. Se pun apoi bucăţile de carne marinată şi se călesc la foc potrivit, amestecând uşor, până se evaporă sosul din tigaie. Se stinge cu sosul marinat şi se fierbe acoperit, 20-25 de minute.

3. Se amestecă din când în când să nu se prindă de vas, iar când sosul începe să se lege, se potriveşte la gust cu sare. Se serveşte imediat cu garnitură de legume (crochete sau soteuri) şi salate de sezon.

Evaluează