Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

friptura miel

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • carne miel
  • 6-7 linguri ulei
  • 10 catei de usturoi
  • slanina afumata
  • 500 ml vin
  • apa
  • rozmarin
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Se fac mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in taietura se pun felii de usturoi taiate in 2 sau 4 si felie de slanina afumata.

Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus ulei.

Punem deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati in 2 cateva felii de slanina taiata si ea felii mai subtirele si turnam peste 500 ml vin si apoi apa cat sa acopere carnea si astfel dam totul la cuptor unde il lasam sa se faca cca 40 min.

Dupa care intorcem bucatile de carne si il lasam mai departe in cuptor pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.