Friptura de miel la cuptor marinată este una dintre rețetele de Paște care nu trebuie să lipsească de pe masa ta.
Marinata (baițul) din ierburi, usturoi, ardei iute și portocală va da gust deosebit fripturii de miel.
1. Se face marinata (baițul) pentru friptura de miel. Într-un robot se bucătărie se pasează ardeiul iute, pătrunjelul, rozmarinul, sucul de la o portocală, cățeii de usturoi și uleiul. Se pasează până se obține un amestec omogen.
2. Pulpa de miel se sărează și se piperează. Într-un recipient cu capac, se pune pulpa de miel și se toarnă marinata (baițul) peste aceasta. Se acoperă recipientul și se dă la frigider pentru o zi.
3. Pulpa de miel se va prăji un pic la foc mare (sigiliare) pe toate părțile.
4. Pulpa de miel se va așeza într-o tavă de cuptor șis e va coace la 180 de grade Celsius timp de 40 minute.
5. Friptura de miel la cuptor marinată se va lasa câteva minute să se răcească și apoi se va tăia felii și se va servi alături de salată, legume la grătar, cartofi copți sau orez.