1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se condimentează cu sare, piper şi chimen, se unge cu ulei şi se lasă la rece 30 minute. Se încinge cuptorul.
2. Ceapa, usturoiul şi ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau cu un praf de sare şi piper. Deasupra legumelor se pune carnea condimentată, apoi se adaugă vinul îndoit cu apă şi se rumeneşte în cuptorul încins, 60-75 minute, cu focul mai iute în prima jumătate de oră.
3. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă şi se mai adaugă câteva linguri de apă, atunci când sosul scade prea mult. Friptura este bine pătrunsă, dacă furculiţa intră cu uşurinţă în bucata de carne.
4. Pentru sos, legumele se trec printr-o sită şi se amestecă cu sucul de roşii. Se fierbe câteva minute şi se condimentează după gust.