1. Se trece carnea de porc printr-un jet de apă rece, se scurge pe un prosop absorbant de bucătărie şi se taie felii subţiri. Se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru şi se stropesc cu ulei şi vin.
2. Se lasă o oră la macerat şi se bagă apoi în cuptor. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în untul topit, în prealabil.
3. Spre sfârşit, se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
4. Orezul se alege, se spală şi se căleşte în uleiul de măsline, cu ceapa tocată mărunt şi cu ardeii tăiaţi rondele. Se adaugă apă puţin câte puţin şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce s-a fiert, se ia de pe foc. Friptura de porc preparată în vin se serveşte cu garnitura de orez şi ciuperci, ornată cu frunze de ceapă verde.