Friptură de porc cu sos de prune

friptura de porc cu prune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri sos de prune
  • 6-8 prune
  • sare, piper
  • 1 ceapă roșie
  • pătrunjel pentru decor

Mod De Preparare

Friptură de porc cu sos de prune – un deliciu al bucătăriei chinezești pe care l-am adoptat cu brațele deschise. Sosul dulce-acrișor și parfumat al prunelor îmbrățișează perfect aroma puternică a fripturii de porc, rezultând într-o masă delicioasă, pe gustul întregii familii.

Curăţă morcovii și taie-i după bunul plac. Toacă usturoiul mărunt. Spală prunele și taie-le în sferturi.  Taie carnea de porc în cubulețe. Taie rondele ceapa roșie.

Pune într-un vas care nu lipește morcovii, usturoiul, ceapa roșie, prunele şi ghimbirul. Acoperă cu puţină apă, sare şi piper. Amestecă ușor.

Adaugă carnea de porc și sosul de prune, amestecă ușor. Dă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

Se servește cel mai bine cu orez simplu.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor