1. Se spală carnea şi se înţeapă cu un cuţit pentru a introduce bucăţele de slăninuţă şi usturoi.
2. Carnea împănată se aşază în tavă, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi foaie de dafin, se stropeşte cu vin şi se lasă la rece.
3. Separat se coc ardeii. După ce s-au copt, se dau cu sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se aşază într-un bol. Peste ardei se toarnă sosul preparat din 2 linguriţe de apă, sare, un praf de piper, sare, ulei de măsline şi o linguriţă de oţet.
4. După ce s-a făcut friptura, se taie felii, se aşază pe un platou ornat cu frunze de salată verde, se stropeşte cu sos, se adaugă ardeii copţi şi mujdeiul de usturoi amestecat cu mărar, sare şi puţin ulei.