Friptură de porc la cuptor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de porc (pulpă, muşchi sau ceafă)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 150 ml vin alb
  • boia de ardei
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 salată verde
  • 1 lingura oţet
  • 1 lingurita ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se încinge cuptorul. Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de tendoane şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se stropeşte cu puţin vin şi se lasă la rece 30 minute.

2. Se curăţă şi se spală ceapa, usturoiul, morcovii şi păstârnacul. Usturoiul se toacă mărunt, iar ceapa, morcovii şi păstârnacul se taie în sferturi. Toate se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar deasupra se aşază carnea condimentată. Se unge carnea cu puţin ulei, apoi se toarnă şi restul de vin îndoit cu apă.

3. Se pune la foc potrivit, în cuptorul încins, 60-70 minute. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă. Se presară cu boia de ardei şi se serveşte imediat cu salată şi ceapă verde, potrivită la gust cu oţet şi cu ulei de măsline.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.