1. Carnea se spală şi se usucă. Se stropeşte cu vin, se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă. Se lasă la rece jumătate de oră, apoi se prăjeşte pe toate părţile într-o tigaie încinsă cu unt.
2. Ceapa şi morcovii se curăţă şi se spală. Se pun într-o tavă unsă cu unt şi se condimentează. Deasupra legumelor se aşază muşchiul prăjit şi se completează cu vin îndoit cu apă. Se pun în cuptorul încins şi se lasă 80 – 90 minute, stropind din când în când, cu sosul din tavă.
3. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, în apă cu sare. Se curăţă când încă mai sunt calzi şi se pun la cuptor, în tavă, alături de muşchiul de vită. Se condimentează, se ung cu restul de unt şi se dau din nou la cuptor. Se lasă 15 – 20 minute. Când se serveşte se presară caşcaval ras.