1. Carnea se spală şi se taie felii de 1-2 cm grosime. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se stropeşte cu puţin oţet şi se lasă la marinat o oră. Între timp, se pregătesc ciupercile, ceapa şi usturoiul.
2. În uleiul încins se căleşte carnea, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se condimentează după gust, se stinge cu apă şi se fierbe înăbuşit. Se adaugă apă din când în când şi se lasă pe foc, până ce carnea se înmoaie.
3. Se fierbe vinul cu verdeaţa tăiată mărunt. Ciupercile se curăţă şi se spală, apoi se taie felii şi se călesc în unt. Se adaugă şunca presată tăiată fâşii. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă vinul cu verdeaţa şi se mai lasă pe foc 10-15 minute.
4. Friptura se serveşte cu sos de ciuperci şi garnitură de legume.