1. Se spală bine bucata de carne şi se pune să fiarbă în oală cu sare şi puţină apă, se ia spuma şi se lasă să fiarbă până se frăgezeşte.
2. După ce a fiert, se scoate, se unge cu unt, se taie felii, se aşază în tavă şi se acoperă cu un capac. Se stropesc feliile cu 2-3 linguri de apă caldă şi se lasă în cuptor aproximativ 60 de minute.
3. Separat, într-o cratiţă, se pregăteşte sosul. Se pune ceapa tăiată solzişori şi un cubuleţ de unt şi se căleşte până se înmoaie. Apoi se adaugă pasta de roşii, vinul roşu, sarea, piperul, cimbrul uscat şi zahărul.
4. După ce s-a făcut friptura de vită, se unge pe toată suprafaţa cu sosul pregătit şi se serveşte cu legume fierte şi pastă de brânză cu baghetă prăjită. Se ornează cu pătrunjel verde toacat mărunt.