Friptură din pulpă de berbecuţ la tavă

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de berbecuţ de 4 kg
  • 1 litru vin alb sec
  • 45 caţei usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 200 g prune uscate
  • 200 g caise uscate
  • 10 rosioare
  • 3 linguri linguri ulei
  • 2 crenguţe rozmarin proaspat
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

O friptură delicioasă şi fragedă pentru mese festive şi nu numai. Vezi cum se face pulpa de berbecuţ la tavă.

1.    Carnea se curaţa de pieliţe si se pune într-un vas încapator cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul si se lasa asa de pe o zi pe alta.

2.    A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leaga în rulada, se presara cu sare si piper ţi se transfera în tava de copt.  Se pun uleiul si vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru ţi rozmarin si se da la cuptor pentru o ora.

3.    Dupa acest timp, se adauga fructele uscate si rosiile întregi si se mai lasa la cuptor o ora, stropind friptura cu zeama din tava.

4.    Se verifica daca friptura este gata si apoi se lasa 15 minute înainte de a o taia si aduce la masa cu garnitura dupa gust.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor