Friptura fragedă de porc. Rețeta pentru cea mai suculentă friptură

Friptura fragedă de porc. Rețeta pentru cea mai suculentă friptură

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 kilogram cartofi
  • 1 ceapă
  • un cub condimente supă de vită
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oregano
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe piper
  • 3 căni de apă

Mod De Preparare

Friptura fragedă de porc este un preparat de nelipsit de pe mesele românilor, mai ales cu ocazia zilelor festive, Crăciun sau Revelion.

Putem găti carnea de porc în diverse feluri, dar dacă vrei o friptură fragedă de porc suculentă și fragedă trebuie să faci o marinadă perfectă. Rețeta noastră de friptură fragedă de porc este una extrem de ușoară. O poți pregăti rapid și simplu pentru familia ta.

Marinada pentru friptură va fi responsabilă pentru acel exterior crocant și pentru interiorul suculent.

Cum se prepară friptura fragedă de porc

  1. Într-un recipeint adânc se adaugă apa și cubul de supă de vită. Se amestecă până la dizolvarea cubului.
  2. Pulpa de porc se condimentează cu sare, piper și oregano. Carnea se scufundă în recipientul cu apă. Se dă deoparte pentru o oră, mișcând din când în când carnea. Dacă avem mai mult timp la dispoziție, se va lăsa carnea la marinat peste noapte.
  3. Se taie ceapa bucăți mari și se așază în tavă formând un pat. Ceapa va aromatiza carnea și va preveni arderea acesteia.
  4. Se scoate pulpa de porc din marinadă și se așază pe mijlocul tăvii.
  5. Cartofii se curăță, se spală și se taie în bucăți mari. Se adaugă pe lângă pulpă.
  6. Se condimentează pulpa de porc și cartofii cu sare, piper și oregano. Se stropește totul cu ulei. Se adaugă o mare parte din marinadă.
  7. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  8. Friptura se lasă la copt pentru 90 de minute.
  9. La fiecare 20 de minute se va verifica friptura, stropind carnea cu lichidul din tavă pentru a preveni arderea și pentru a hidrata friptura.
  10. Când friptura fragedă de porc este gata, se scoate dn tavă și se lasă să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a o tăia.
  11. Friptura se poate servi alături de salată Waldorf.

Secrete pentru cea mai fragedă friptură de porc

Friptura de porc este o alegere clasică și apetisantă pentru orice masă festivă sau cu ocazii speciale. Pentru a obține cea mai fragedă și suculentă friptură de porc, este esențial să respecți anumite secrete și tehnici de gătire. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să impresionezi cu o friptură perfectă:

Alegerea cărnii

Pentru obține o friptură fragedă de porc trebuie să vă asigurați că pulpa de porc este proaspătă.

Marinarea!

Marinarea nu doar adaugă arome, ci și ajută la frăgezirea cărnii. Folosește un amestec de ulei, ierburi, usturoi și condimente pentru a da fripturii un gust delicios.

Temperatura cărnii

Scoate carnea din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de gătire pentru a-i permite să ajungă la temperatura camerei. Astfel, va găti uniform.

Sigilarea

Prăjește carnea într-o tigaie încinsă înainte de a o pune în cuptor. Această etapă ajută la păstrarea aromei și a umezelii în interiorul cărnii.

Gătirea

Friptura de porc va fi mai fragedă dacă o gătești la o temperatură mai mică și pentru un timp mai îndelungat. Alege gătirea la cuptor la temperaturi moderate.

Termometrul de carne

Pentru a te asigura că friptura este perfect gătită, folosește un termometru de carne. Temperatura internă ideală este de aproximativ 63-70°C pentru o textură suculentă.

Odihna

După ce scoți friptura din cuptor, las-o să se odihnească timp de 10-15 minute. Acest pas permite distribuirea uniformă a sucurilor în interiorul cărnii.

Tăirea

Tăierea fripturii împotriva fibrelor o face să fie mai fragedă. Taie în felii subțiri și împotriva direcției în care rulează fibrele cărnii.

Sosuri

Adaugă sosuri sau arome suplimentare, precum un sos de vin roșu sau un amestec de ierburi proaspete, pentru a îmbogăți gustul fripturii.

Respectând aceste secrete și tehnici, vei obține o friptură de porc extrem de fragedă și savuroasă, care va impresiona cu siguranță orice invitat la masa ta festivă.

Alte rețete cu carne de porc

Muşchiuleţ de porc la tavă
Cârnaţi de porc – rețeta pas cu pas
Tochitură de porc
Piftie de porc
Coaste de porc la cuptor
Pulpă de porc cu ciuperci

Sursa foto: Shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot