1. Se ia pulpa de porc cu os, se curăţă, se spală, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se unge cu ulei de floarea-soarelui. Se înţeapă cu vârful unui cuţit astfel încât să se pătrundă şi să se frăgezească. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, cimbru şi scorţişoară. Se îmbracă într-o pojghiţă de usturoi şi se lasă aproximativ 2 ore la rece.
2. Se pune vinul în tavă amestecat cu ulei, sare si piper, se aşează ciolanul şi se bagă în cuptorul cald. Se stropeşte din când în când cu zeama din tavă ca să nu se usuce. Între timp, se curăţă portocalele, ceapa roşie şi se taie mărunt. Se călesc în tigaia unsă cu unt până se leagă sosul. Se condimentează cu sare şi piper.
3. Separat, se pregătesc garniturile din orez şi legume, se gratinează cu unt şi se servesc alături de pulpa de porc, stropită cu sosul dulce-acrişor. Se ornează cu frunze de spanac şi se presară cu scorţişoară pudră, pentru un gust de sărbătoare.