Frittata cu praz și bacon

Retetă Frittata cu praz și bacon

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 grame bacon
  • 1/2 praz, felii subțiri
  • 8 ouă
  • 1/3 cană parmezan ras
  • 1/2 linguriță piper
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 1 lingură suc de lămâie
  • cimbru pudră

Mod De Preparare

Frittata este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe bază de ouă și se poate mânca atât dimineața, la micul dejun, cât și ca gustare, la prânz sau la cină.

Vă propunem o rețetă de frittata cu bacon și praz, foarte ușor de făcut și extrem de savuroasă.

Cum se prepară frittata

  1. Se prăjește bine baconul în tigaie și apoi se dă deoparte.
  2. Se călește prazul în aceeași tigaie.
  3. Se bat ouăle într-un bol, apoi se adaugă parmezanul, piperul, sarea de mare, sucul de lămâie și prazul călit și se amestecă.
  4. Se toarnă amestecul într-o cratiță mai adâncă cu mâner termorezistent, se asezonează cu cimbru și se adaugă baconul prăjit.
    Se lasă la cuptor 25 minute la 175⁰C.

Sursă rețetă și video: sodelicious.ro

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă