Frittata cu praz și bacon

Frittata cu bacon

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 grame bacon
  • 1/2 praz, felii subțiri
  • 8 ouă
  • 1/3 cană parmezan ras
  • 1/2 linguriță piper
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 1 lingură suc de lămâie
  • cimbru pudră

Mod De Preparare

Frittata este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe bază de ouă și se poate mânca atât dimineața, la micul dejun, cât și ca gustare, la prânz sau la cină.

Vă propunem o rețetă de frittata cu bacon și praz, foarte ușor de făcut și extrem de savuroasă.

Cum se prepară frittata

CONȚINUT VIDEO RETETE UNICA
  1. Se prăjește bine baconul în tigaie și apoi se dă deoparte.
  2. Se călește prazul în aceeași tigaie.
  3. Se bat ouăle într-un bol, apoi se adaugă parmezanul, piperul, sarea de mare, sucul de lămâie și prazul călit și se amestecă.
  4. Se toarnă amestecul într-o cratiță mai adâncă cu mâner termorezistent, se asezonează cu cimbru și se adaugă baconul prăjit.
    Se lasă la cuptor 25 minute la 175⁰C.

Sursă rețetă și video: sodelicious.ro

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare