Mod De Preparare
Frittata cu zucchini și feta este un fel de omletă la cuptor. Este extrem de ușor de făcut, o rețetă cu adevărat rapidă. Se poate savura atât caldă, cât și rece.
Cum se prepară frittata cu zucchini și feta
- Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Cartofii se condimentează cu puțină sare.
- Cartofii se prăjesc în ulei la foc mare. Se lasă la scurs pe șervete de hârtie.
- În aceeași tigaie se prăjesc și zucchini timp de 1-2 minute sau până se înmoaie. Se scot pe șervete de hârtie.
- Într-o tigaie de cuptor se așază cartofii în strat subțire. Peste se așază și feliile de zucchini, ceapa verde, brânza feta sfărmițată.
- Într-un castron se amestecă iaurtul grecesc și ouăle. Se condimentează cu sare și piper.
- Se adaugă laptele peste mixul de ouă și se amestecă din nou.
- Amestecul de ouă se toarnă încet în tava de cuptor peste legume.
- Frittata cu zucchini și feta se coace timp de 50 de minute.
- Se scoate din cuptor și se lasă minim 10 minute să se răcească înainte de a fi tăiată și servită.