Fructe în sirop de verbină

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru apă pentru fiecare 550 g zahăr
  • 3 linguri frunze uscate de verbină
  • fructe: vişine, caise, piersici, după gust

Mod De Preparare

Fructe în sirop de verbină – un sirop uşor, gustos şi aromat care se face uşor şi repede. Iata reţeta.

1.   Se prepară întâi siropul prin fierberea apei, zahărului şi a frunzelor de verbină. Se lasă la fiert 5 minute, se trage vasul de pe foc şi se lasă aşa pentru 15 minute.

2.   Fructele se spală, vişinele se lasă cu tot cu sâmburi, iar caisele se desfac de pe sâmbure. Fructele se pun în borcane. Se toarnă sirop şi se astupă borcanele.

3. Borcanele cu fructe se pun la fiert într-un vas mare cu ziare şi se lasă 15 minute, dacă sunt vişine, sau 30 de minute, dacă sunt caise. Apoi, se lasă borcanele în vas să se răcească.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă