Frushi – sushi cu fructe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 10 felii portocală
  • ¼ cana lapte de cocos
  • ¼ cana zahăr
  • 1 cana orez cu bob scurt
  • 1 cana apă
  • 20 căpşune

Mod De Preparare

Orezul şi apa se pun la fiert. Se lasă pe foc până când apa a fost absorbită aproape complet, apoi se lasă 10 minute să se răcească.

Orezul fiert, laptele de cocos şi zahărul se pun într-un bol şi se amestecă bine. Se lasă 15 minute.

Cu mâinile ude se formează 20 de mingiute de orez egale, care apoi se presează cu mâna până devin ovale şi se aşază pe o tavă.

Se pune pe fiecare mingiuţă de orez câte o felie sau o jumătate de felie de fruct.

Se pot folosi si alte fructe.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor