Fudge de ciocolată sau ciocolată de casă rapidă: află cum se face!

fudge de ciocolată

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 400 g ciocolată neagră
  • 400 ml lapte condensat
  • 50 g unt
  • 10 ml esență de vanilie

Mod De Preparare

Fudge de ciocolată sau ciocolată de casă rapidă: un desert delicios, perfect pentru zilele de naștere sau alte petreceri!

Fudge de ciocolată, cunoscut drept ciocolată de casă în România, este un desert specific Statelor Unite ale Americii, care are la bază ciocolată, unt și lapte condensat. Rețeta diferă față de cea a ciocolatei de casă românești, care conține cacao, unt și lapte praf.

Cu o textură care amintește de caramele, acest fudge de ciocolată este servit adeseori de sărbători, aromele lui îmbietoare completând perfect aerul festiv al acestora. Poate fi pregătit împreună cu cei mici, fiind o activitate distractivă pentru toată familia.

Originile fudge-ului se găsesc în finalul secolului nouăsprezece, în Statele Unite ale Americii. Rețete diverse de fudge erau printate în ziarele acelor vremuri. Fiind un desert ușor de pregătit, care nu necesita foarte multe efort, el a devenit ușor foarte îndrăgit.

Dacă vrei să faci fudge de ciocolată acasă, urmează pașii de mai jos și nu vei da greș:

  1. Ciocolata se taie în bucățele.
  2. Într-o oală încăpătoare, se adaugă toate ingredientele.
  3. Oala se pune la foc mediu. Se amestecă neîntrerupt cu o spatulă, insistând pe fundul vasului, pentru a nu se arde ciocolata.
  4. Când compoziția este omogenă și ceva mai groasă, se ia de pe foc.
  5. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. După ce se răcește, se lasă la frigider pentru cel puțin trei ore.
  7. Odată răcit, se taie fudge-ul de ciocolată în cubulețe și se savurează.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.