Fulg de nea

Fulg de nea

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g stafide
  • 200 g rahat cu aromă de lămâie şi portocale sau jeleuri tocate cubuleţe
  • 100 g curmale tocate mărunt
  • 100 ml coniac
  • 400 g unt
  • 8 ouă
  • 100 g zahăr brun
  • 2 linguri miere fluidă
  • 1 lingura praf de scorţişoară
  • 1 lingura nucşoară
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g migdale sau alune nesărate pisate
  • 100 g nuci pisate
  • 40 g coajă rasă de portocală
Pentru glazură
  • 250 g glazură cu aromă de lămâie din comerţ

Mod De Preparare

1. Stafidele se amestecă cu bucă-ţelele de rahat şi curmalele, se toarnă peste ele coniac şi se dau deoparte.

2. Untul se freacă spumă cu zahărul şi ouăle. Se adaugă mierea, scorţişoara, nucşoara, coaja de porto­cală, apoi, treptat, făina şi praful de copt. Nucile şi migdalele sau alunele prăjite se adaugă la sfârşit, după ce se pun şi stafidele, bucăţelele de rahat şi curmalele, scurse de coniac.

3. Se preîncălzeşte cuptorul. Într-o formă de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o oră şi jumătate. Dacă prăjitura capătă o nuanţă maronie prea devreme, se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

4. La final, se prepară glazura de lămâie con­form instrucţiunilor de pe ambalaj. Se decorează după gustul şi imaginaţia fiecăruia.

Evaluează