Cea mai bună rețetă de fursecuri americane cu ciocolată: moi la interior, crocante pe margini

Cea mai bună rețetă de fursecuri americane cu ciocolată: moi la interior, crocante pe margini

Ingrediente

 • 250 g unt gras (82% grăsime)
 • 275 g zahăr brun
 • 195 g zahăr alb
 • 3 ouă mari
 • 330 g făină
 • 4 g sare
 • 6 g bicarbonat de sodiu
 • 15 ml esență de vanilie
 • 300 g chips-uri de ciocolată

Mod De Preparare

Fursecuri americane de ciocolată: le-ai văzut în filme și în seriale, ți-au făcut poftă de nenumărate ori, poate chiar ai gustat variantele din supermarket. Ai încercat vreodată să le faci acasă?

Când vine vorba de fursecuri americane de ciocolată, rezultatul cel mai delicios îl vei obține acasă. Cele găsite în supermarket nu se apropie de textura lor adevărată și sunt pline de aditivi. În plus, nimic nu se compară cu aromele îmbietoare de vanilie, caramel și ciocolată care învăluie bucătăria atunci când le pregătești.

Fursecurile americane cu ciocolată își au originile în Statele Unite ale Americii, în anul 1938. În acel an, Ruth Graves Wakefield a tăiat în bucățele mici o tabletă de ciocolată și a adăugat-o într-un aluat pentru prăjituri. Rezultatul a fost spectaculos, intrând imediat în istorie.

Dacă nu ai încercat până acum să faci fursecuri americane cu ciocolată, este momentul să o faci. Rețeta este simplă, iar procesul de pregătire foarte distractiv. Le poți face împreună cu copiii, cu persoana iubită sau cu prietenii, pregătirea prăjiturilor fiind o experiență în sine.

Cum să faci cele mai bune fursecuri americane cu ciocolată

Am pregătit pentru tine o rețetă din care rezultă între 50 și 60 de astfel de fursecuri. Iată care sunt pașii:

 1. Într-un bol, amestecă făină, sarea și bicarbonatul de sodiu bine, cu ajutorul unei furculițe, sfărâmând orice cocoloașe.
 2. Într-un bol separat, adaugă zahărul alb, zahărul brun și untul. Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei sau chiar mai cald. Amestecă bine totul, până se formează o pastă uniformă de culoarea caramelului.
 3. Adaugă, pe rând, ouăle în compoziția de unt și zahăr. Amestecă până se omogenizează ingredientele.
 4. Adaugă esența de vanilie și continuă să amesteci.
 5. În crema de unt, zahăr și ouă începe să adaugi treptat făina, amestecând vertiginos. Nu o adăuga pe toată odată, pentru că vor rămâne cocoloașe în aluat.
 6. Când ai un aluat moale, adaugă și chips-urile de ciocolată. Încorporează-le bine, cu ajutorul unei spatule sau a unei furculițe.
 7. Aluatul format se lasă la frigider. Ideal este să fie lăsat aproximativ două ore, pentru o textură desăvârșită după coacere, dar dacă te grăbești, îl poți lăsa și jumătate de oră.
 8. Tapetează o tavă lată cu hârtie de copt. Pe ea adaugă biluțe de mărime medie din aluat, păstrând o distanță de câțiva centimetri între ele, întrucât ele se vor întinde la coacere.
 9. Se coc la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 10-12 minute. Se scot de la cuptor când devin aurii pe margine. Fursecurile trebuie să fie încă moi, dar nu te speria – ele se vor întări odată ce le pui pe o farfurie cu ajutorul unei spatule, ajungând să aibă acea textură irezistibilă: moi la interior și fragede pe margini.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 9 voturi