Fursecuri cu cacao și năut

Fursecuri cu cacao și năut

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină de năut
  • 120 g pudră de cacao
  • 120 g zahăr brun
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 160 ml lapte
  • 20 g unt de arahide sau unt de migdale
  • 10 ml esență vanilie
  • nuci sau picături de ciocolată
  • coaja rasa de la 1-2 portocale
  • sare

Mod De Preparare

Fursecurile cu cacao și năut sunt perfecte pentru cei mici. Sunt bogate în proteine și fibre.

Ai nevoie de 10 ingrediente și 35 de minute pentru a te bucura de aceste minunății.

Aceste fursecuri sunt ideale pentru pachețelul celor mici, dar pot fi savurați și de adulți langă o ceașcă de cafea.

Cum se prepară fursecurile cu cacao și năut

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-un castron se amestecă făina de năut, pudra de cacao, zahărul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de sare și coaja de portocală.
  3. Se adaugă esența de vanilie, untul de arahide sau migdale și laptele. Se amestecă până la omogenizare.
  4. Cu ajutorul unei linguri se formează biluțe de aluat care se pun pe o foaie de copt. Foaia de copt se pune pe o tavă. Biluțele de aluat se aplatizează puțin.
  5. Fursecurile cu cacao și năut se ornează cu nuci sau bucăți de ciocolată.
  6. Fursecurile se lasă să se coacă timp de 15-20 de minute sau până marginile lor devin aurii și centrul ferm.
  7. Se lasă să se răcească pe un grătar.
Evaluează