Fursecuri cu scorţişoară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g miere
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 lingura praf de scorţişoară
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeamă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • făină cât cuprinde

Mod De Preparare

1. Se freacă spumă mierea cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă scorţişoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie şi sarea. Se amestecă bine, apoi se adaugă făină atât cât să se obţină un aluat de consistenţă potrivit de moale. Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă 15-20 de minute.

2. Se întinde apoi o foaie groasă, cam de 1/2 cm şi se decupează din ea forme diferite, după bunul plac. Se aşază fursecurile în tava de copt unsă în prealabil cu ulei. Se coc la foc potrivit, 15-20 de minute. Cât sunt încă fierbinţi, se pudrează cu zahăr vanilat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.