Fursecuri „Ochi de Înger”

Retetă Fursecuri "Ochi de Înger"

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 100 g gem (zmeură, caise, fructe de pădure)https://goo.gl/UzzjUJ
  • 80 g zahăr pudră
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • *extra zahăr pudră pentru decorat

Mod De Preparare

Servite de obicei în perioada Sărbătorilor de Iarnă (de acolo și numele cu tentă religioasă), fursecurile „Ochi de Înger” (Engelsaugen, Angel’s Eyes) sunt unele dintre cele mai fragedee, aromate și gustoase fursecuri. Arată extrem de bine și sunt atât de ieftine și ușor de făcut!

ochi de inger

Scoate untul și lasă-l să se înmoaie până ajunge la temperatura camerei. Preîncălzește cuptorul.

Într-un bol mediu, combină toate ingredientele (mai puțin dulceața și zahărul pudră pentru decorat). Amestecă bine până obții un aluat omogen. Adună-l sub formă de bilă mare și dă-l 2 ore la frigider, acoperit, să crească.

Taie aluatul în bucăți mici, pe care fă-le apoi biluțe. Pune biluțele pe o tavă care nu lipește (tapetată, suplimentar, cu hârtie de copt). Presează cu buricul degetului sau cu un dispozitiv rotund. (În adâncitura formată o să puneți, mai târziu, dulceața).

Dă tava la cuptor 10-15 minute (nu o uita mai mult, se vor întări și vor deveni necomestibile!). Scoate-le, lasă la răcit și apoi toarnă dulceața, în fiecare adâncitură în parte. Cerne deasupra  – opțional – extra zahăr pudră.

Alte rețete de fursecuri delicioase:

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Fursecuri gemene'

Fursecuri etajate

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă