Fussilli cu sos de ardei

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g paste fusilli
  • 8 ardei
  • 300 g fasole verde fideluţă
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic

Mod De Preparare

1. Pastele se pun în apa clocotită cu sare şi câteva picături de ulei. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scot şi se scurg în sită, unde se lasă aproximativ 10 minute în apă rece.
2. Separat, se alege fasolea fideluţă, se curăţă şi se fierbe în apa cu sare. După ce a fiert, se scoate pe un platou, se stropeşte cu oţet balsamic şi se acoperă cu o folie de plastic.
3. Ardeii se coc la foc mare pe plită şi apoi se pun într-un bol cu sare mai multă, să se înăbuşe şi să se cureţe mult mai uşor. Se lasă câteva minute şi se curăţă de coajă, se desfac sâmburii şi se taie fâşii.
4. Se curăţă, se feliază usturoiul şi se adaugă în paste împreună cu ardeii copţi, fasolea şi pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet balsamic.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.