1. Se pune pe foc laptele cu untul şi un praf de sare. Când dă în clocot se adaugă toată făina deodată şi se amestecă repede până ce compoziţia se omogenizează. Se lasă apoi să se răcească.
2. Se adaugă gălbenuşul şi oul întreg, amestecând după fiecare până se încorporează în aluat. Se lasă 10 minute deoparte. Caisele se spală şi se curăţă de sâmburi, dar fără să se desfacă definitiv.
3. Se întinde aluatul şi se împarte în 16-18 bucăţi. Se acoperă fiecare caisă cu aluat şi se formează găluştele. Se pun pe o folie presărată cu făină.
4. Într-o oală de 3 l cu apă clocotită şi un praf de sare se pun găluştele, amestecând repede să nu se prindă de vas. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic, 10-12 minute. (Găluştele fierte plutesc.)
5. Se lasă la scurs şi se presară cu zahăr pudră şi un praf de scorţişoară. Se ornează cu frişcă.