Găluşte cu sos picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 100 g unt sau margarină
  • 100 ml lapte dulce
  • 2-3 ouă
  • sare
  • 7 linguri făină
  • 50 ml ulei
Pentru sos
  • 7-8 căței usturoi
  • 100 g pastă de ardei capia
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 150 g parmezan
  • 3-4 frunze busuioc verde

Mod De Preparare

1. Se curăţă cartofii, se spală şi se fierb în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun la scurs 3-4 minute. Într-un ibric, se încălzeşte laptele.
2. Cartofii fierţi se pun într-un bol, se adaugă untul, laptele, sarea şi se pasează cu mixerul. Se adaugă ouăle şi 4 linguri de făină. Se amestecă uşor , se formează găluştele din compoziţia preparată şi se trec prin cele 3 linguri de făină rămase, apoi se fierb în apă clocotită cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot cu spumiera în sită.
3. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se căleşte în puţin ulei împreună cu pasta de ardei. Se adaugă sucul de roşii şi se condimentează cu sare, chilli şi piper, după preferinţă. Se pun găluştele de cartofi într-un bol şi se servesc cu sosul picant, parmezan şi busuioc proaspăt.

Învață să faci și găluște cu griș!

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.