Mod De Preparare
Ganache-ul (ganaș) de ciocolată este un preparat de bază în cofetării. Acesta este folosit la decorarea biscuiților sau pentru a umple sau decora prăjituri.
Cum se prepară ganache-ul de ciocolată
- Se cântăresc ciocolata și smântâna. Ciocolata se taie bucăți mici cu ajutorul unui cuțit.
- Se recomandă folosirea unei ciocolate negre pentru un gust mai intens, dar se poate folosi și o ciocolată cu un procentaj mai mic de masă de cacao. Bucățile de ciocolată se pun într-o crăticioară încăpătoare.
- Se adaugă smântana pentru frișcă peste ciocolată. Se pune crăticioara la foc mic. Nu vom fierbe smântâna, vom amesteca în mod constant.
- Când se obține un amestec omogen, se oprește focul și se dă crăticioara deoparte.
- Ganache-ul de ciocolată se poate folosi ca atare, în formă lichidă pentru a umple prăjituri sau se poate lăsa la frigider pentru minim 3 ore pentru a putea fi folosit ca glazură pentru torturi sau brioșe.