1. Se curăţă mazărea, se trece printr-un jet de apă călduţă şi se lasă în sită să se scurgă. Morcovii se curăţă cu un cuţit special, astfel încât să nu rămână niciun strop de coajă.
2. Hreanul se rade pe răzătoarea mică şi se stropeşte cu 1-2 linguriţe de miere doar cât să-i mai ia din usturime şi să-i dea un gust special.
3. Porumbul crud se fierbe aproximativ 40 de minute, se curăţă de pe stiuleţi şi se lasă să se scurgă în sită. Arpagicul se curăţă de foile arămii, se trece printr-un jet de apă rece şi, de asemenea, se lasă la scurs.
4. Separat se pregăteşte compoziţia din cantităţile de apă, oţet, piper, muştar, frunze de ţelină şi foi de dafin. Se fierbe în câteva clocote şi se lasă la rece. Se aranjează legumele în borcane şi se umplu cu zeamă. Se acoperă cu capacul şi se pun la păstrare.