Gazpacho (de iarnă)

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare
  • frunze de pătrunjel
  • 1 cana orez
  • 200 g ţelină
  • 1 ceapă
  • 2 ardei
  • 4 morcovi
  • 1 litru suc de roşii
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe.
2. Se pun într-o oală cu apă şi se dau la fiert.
3. Separat, se pune la fiert orezul.
4. După ce au fiert, se pasează legumele cu blenderul până se formează o pastă.
5. Peste legumele pasate se toarnă sucul de roşii, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă. Înainte de a da în clocot, se pune şi orezul fiert.
6. Se serveşte caldă, cu crutoane.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!