Gem de ardei gras

Gem de ardei gras

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ardei grași roșii sau 3 ardei grași verzi
  • 200 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 50 ml oțet

Mod De Preparare

Gemul de ardei gras este unul dintre acele preparate care pare simplu, dar este spectaculos de bun. Îl poți savura dimineața, pe pâine prăjită cu unt sau cu cremă de brânză.

Cum se prepară gemul de ardei gras

  1. Ardeii se spală, se îndepărtează cotoarele, semințele și nervurile albe. Se taie în cubulețe (cu cât sunt mai mici, cu atât se va găti mai repede).
  2. Într-o cratiță se pune apa, oțetul și zahărul.
  3. Se adaugă cubulețele de ardei gras, se amestecă și se gătește la foc mare. Când începe să fiarbă se dă focul la mic, se pune capacul și se lasă să se gătească 30 de minute. Se va amesteca din când în când pentru a preveni lipirea.
  4. După trecerea celor 30 de minute se va verifica dacă ardeiul s-a gătit. Dacă nu este cazul se va mai lăsa încă 10 minute să fiarbă.
  5. Când ardeiul s-a gătit complet se pasează bine.
  6. Gemul de ardei gras se păstrează în borcane sterilizate sau se poate consuma imediat.
Evaluează