Mod De Preparare
Gemul de căpșuni de casă e cel mai bun desert. Rețeta este ușoară și se face repede. 100% natural, fără conservanți, fără coloranți.
Se pot adăuga diverse condimente pentru un gem de căpșuni mai deosebit (scorțișoară, vanilie, ghimbir). Cine dorește o variantă mai sănătoasă poate înlocui zahărul cu stevia sau alți îndulcitori.
Cum se prepară gemul de căpșuni
- Căpșunile se spală, se înlătură codițele și partea albă. Se taie în bucăți mici.
- Într-o cratiță se adaugă căpșunile, zahărul și sucul de la o lămâie. Se lasă 30 de minute.
- Cratița se pune la foc mediu și se lasă căpșunile să fiarbă 30-40 minute amestecând din când în când.
- Spuma ce se formează se va îndepărta cu ajutorul unei spumiere sau linguri.
- Separat, se fierb câteva borcane. Se lasă la uscat.
- Pentru cine preferă un gem cu bucăți mari de fructe îl poate lăsa așa, iar cei care preferă un gem cu o consistență de pastă îl pot pasa cu un ajutorul unui blender.
- Gemul de căpșuni se transferă în borcane și se lasă la răcit.