Mod De Preparare
Gemul de castane este un preparat cu gust uimitor. Poate fi consumat ca atare, dar poate fi folosit ca umplutură pentru biscuiți, prăjituri sau torturi.
Cum se prepară gemul de castane
- Castanele se crestează în cruce și se introduc în cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Se curăță castanele de coajă.
- Într-o cratiță se adaugă apa și zahărul. Se pun la foc mediu, se adaugă castanele și amidonul. Se lasă să se gătească timp de 40-50 minute. Dacă scade apa, se va completa cu apă suplimentară.
- Când castanele s-au gătit (s-au înmuiat) se oprește focul. Se pun într-un blender alături de siropul pe care l-au format. Se pasează până ce se obține o compoziție cremoasă fără cocoloașe.
- Gemul de castane se pune la loc în cratiță și se adaugă vanilia. Se gustă, se mai completează cu zahăr sau apă (dacă gemul este prea gros).
- Gemul de castane se păstrează în borcane sterilizate.